O MENI

Dobrodošli u studio za dizajn Fosca, svijet gdje sve počinje od kista i boja.

Tu nastaju novi vizuali za vaše i naše proizvode.

Artist Statement

Klara Ivanović, rođena 1985. g. u Novoj Gradišci, umjetnica i dizajnerica površina koja crta ilustracije i apstraktne teksturirane slike u nježnim i pastelnim tonovima.

...Živimo užurban život i više nego ikada potrebno je da se čovjek vrati prirodi jer nas ona okrepljuje i obnavlja. Zato stvaram ilustracije i apstraktne teksturirane slike koje izražavaju sjećanje, nostalgiju, sklad , ravnotežu i emocije. Inspiraciju crpim iz prirode i svakodnevnih predmeta koji izazivaju osjećaj ispunjenosti i sreće. Motive koje upotrebljavam kao inspiraciju najčešće su stijene, kamen, pijesak, more, masline i mediteransko voće i cvijeće.
Svaka stijena ima u sebi šare i linije koje se prelijevaju jedna u drugu i pri tom stvaraju zanimljive motive. Svaka ta šara predstavlja životni tok. Brazde koje su tu, ostavljaju tragove u kamenu i predstavljaju ožiljke vremena.
Kroz svaku sliku prepoznaju se ti mali segmenti koji su skriveni u kompoziciji slike. Tekstura je dodatan element koji preslikava hrapavost površina, kada bi isključili vizualni dojam kompozicije i boje, kroz dodir osjetili bi dinamiku slike i njen tok.
Spajanjem svih tih elemenata nastali su novi prikazi koji upotpunjuju moderne interijere unoseći dašak prirode. One imaju tendenciju da se stapaju s interijerom i pri tom odišu dozom luksuza, čistoćom i skladom. Tekstura se nalazi svuda oko nas.
Cilj je prikazati jedno novo viđenje prirodnih elemenata i pri tom prikazati nešto drugačije bilo da se radi o segmentima ili boji koja je preuzeta iz prirode ili o teksturi koja dodirom oponaša stijene i pukotine. Koristim nježne tonove boje, oblike i teksture kako bih kod gledatelja pobudila osjećaj potpunosti. Različiti mediji kao što su akvarel, akril i teksturirane paste i punila daju mi mogućnosti da sa svakom novom slikom mogu ići s novim pristupom i donijeti vam nešto novo. Moj je cilj stvarati djela koja pozivaju gledatelja da uđe u svijet mašte i osjećaja, gdje se može povezati s vlastitim sjećanjima i emocijama te postići sklad i mir. Takva slika može biti u svakom modernom interijeru, vili za odmor ili pak u vašem domu.

Klara-Ivanović-profilna

Mag.ing.des.text.  Klara Ivanović

Surface Pattern and Textile Designer

 

Kroz godine učenja i usavršavanja uspjela sam postići da danas svim partnerima mogu ponuditi najbolju  kvalitetu dizajna patterna

Fosca je brend koji koji slavi ljepotu i raznolikost dizajna uzoraka te stvara nove vizuale za vaše proizvode. Fosca stvara proizvode koji imaju jedinstvene i originalne uzorke u nježnim tonovima s pomno odabranom paletom boja koja predstavlja must have za nadolazeću sezonu. Fosca proizvodi osmišljeni su kako bi kupcima pružili radost, utjehu i maštu te ih povezali s vlastitim sjećanjima i emocijama.  Na temelju vašeg vizualnog identiteta stvaramo mood board koji predstavlja vizualne smjernice za proizvod koji tek nastaje. Ekskluzivne kolekcije uzoraka dostupne su samo na upit i one nisu javne. Patterni se dostavljaju u digitalnom obliku.
Autorske uzorke možete otkupiti putem licenciranih ugovora. Kroz ugovor otkupljujete pravo na korištenje kroz određeni period ili sezonu. Personalizirane uzorke i ilustracije za vaše proizvode naplaćuju se po tržišnoj cijeni i njegovoj zahtjevnosti. Cjenik možete zatažiti putem maila.
Za dodatne informacije o novim kolekcijama uzoraka, izradi uzoraka po vašem nalogu ili o licenciranju možete me kontaktirati na mail fosca.hr@gmail.com

Fosca je brend koji voli uzorke i želi ih podijeliti sa svijetom, stoga budite i vi dio našeg svijeta!

Moja misija

OSLIKANE ILUSTRACIJE U AKVARELU
I PRIPREMLJENI PATTERNI ZA TISAK

mission

Fosca je dostupna za potpunu uslugu dizajna kao i za naručene projekte, suradnje i licenciranje.

Prvi korak je pronaći inspiraciju i stvoriti umjetnička djela s trendovskim smjerom i ključnim paletama boja za nadolazeće sezone u dizajnu, a zatim izraditi mood boards na temelju dogovorenih parametara.

AKVAREL PATTERN ILUSTRACIJE

Danas postoje različiti pristupi izradi patterna. U ponudi je digitalna i tradicionalna vrsta ilustriranja patterna. Ono po čemu je Fosca prepoznatljiva je tradicionalna tehnika akvarela koja se kasnije digitaliziraju. Svaki element ilustracije nacrtan je s velikom pažnjom, preciznošću i velikim poštovanjem prema umjetnosti.

Press reviews

Press

Nova kolekcija SS 2019/2020.
Želite li vidjeti više o kolekciji kliknite na link ispod.
        LJEPOTA I ZDRAVLJE HR
DIZAJNERICA KLARA IVANOVIĆ PREDSTAVILA NOVU KOLEKCIJU NA SARAJEVO FASION WEEKU
Nova kolekcija "Rajske ptice"
Želite li vidjeti više o kolekciji kliknite na link ispod.
JOURNAL
PJEVAČICA GRUPE PAVEL U MODNOJ KAMPANJI HRVATSKOG BRENDA
Nova kolekcija "Košulja s porukom"
Želite li vidjeti više o kolekciji kliknite na link ispod.
MODA HR
SVOJ MOTO NOSI UVIJEK SA SOBOM
Nova kolekcija "Rajske ptice"
Želite li vidjeti više o kolekciji kliknite na link ispod.
ELLE HR
OMILJENI ODJEVNI KOMADI ANTONIJE MATKOVIĆ ŠERIĆ
Nova kolekcija "Lady of the lake".
Želite li vidjeti više o kolekciji kliknite na link ispod.
MODA HR
DIZAJNERICA KLARA IVANOVIĆ PREDSTAVILA NOVU KOLEKCIJU NA SARAJEVO FASION WEEKU
Nova kolekcija "Arena fashion show Mostar"
Želite li vidjeti više o kolekciji kliknite na link ispod.
INDEX HR
HRVATSKA DIZAJNERICA KLARA IVANOVIĆ ODUŠEVILA NEOBIČNOM KREACIJOM